GPS LOKATOR

Instalacija i podešavanje

Kako se instalira i podešava GPS lokator

Prije svega, odaberite GPS lokator koji najbolje odgovara vašim potrebama. Različiti uređaji imaju različite funkcionalnosti, pa je važno proučiti specifikacije prije kupnje.

Naši GPS lokatori izuzetno su napredni, u toku s tehnološkim napretkom i današnjim standardom. Većina GPS lokatora zahtijeva SIM karticu kako bi mogao slati podatke o lokaciji. Naši GPS lokatori dolaze s već instaliranom SIM karticom koja omogućuje uređaju slanje podataka svugdje u svijetu.

Instalacija Plovko GPS uređaja

Kako bi naš uređaj započeo povezivanje sa satelitima i omogućio daljinsko praćenje potrebno je svega nekoliko minuta.

Povezivanje s napajanjem

Povežite crvenu i crnu žicu sa adekvatnim napajanjem. Preporučeno je uređaj spojiti direktno na glavnu bateriju plovila, koristeći se standarda: crvena žica na plus(+) baterije, crna žica na minus (-). Uređaj je moguće spojiti na zasebnu bateriju koja ima izlazni napon u rangu 10V - 30V, ali se time gube neke od funkcionalnosti Plovko GPS uređaja poput paljenja motora, mjerenja razine baterije i sl.

Mjesto za uređaj

Postavite uređaj na adekvatno mjesto. Učvrstite uređaj kako bi uvijek stajao na istom mjestu. Pripazite da se strana uređaja na kojoj piše "THIS SIDE UP" gleda prema nebu kako bi GPS prijamnik najbolje radio.

Testiranje

Nakon spajanja uređaja na izvor napajanja provjerite svjetle li indikacije lampice. Kada se uređaj spoji na satelit, početi se slati podatke o poziciji te će uređaj postati aktivan unutar aplikacije za praćenje.

SAZNAJTE VIŠE

GPS LOKATOR

Kako funkcionira GPS lokator

GPS lokator koristi satelitski sustav za određivanje točnog geografskog položaja uređaja s ugrađenim GPS prijemnikom. Prijemnik prima signale od najmanje tri satelita, koristi vremensko kašnjenje za izračunavanje udaljenosti od svakog satelita te triangulira položaj korisničkog uređaja.

4G Mreža

Gašenje 2G Mreže

Uzimajući u obzir nadolazeće gašenje 2G mreže u Hrvatskoj i EU do 2025. godine, koristimo napredne 4G GPS lokatore kako bismo osigurali stabilno i pouzdano praćenje uređaja. Naši 4G GPS lokatori koriste brze mobilne mreže za prijenos podataka, pružajući visoku preciznost i učinkovito praćenje u stvarnom vremenu.